Op alle Magis Medical producten geldt een niet-tevreden-geld-terug-actie.

Mocht u niet tevreden zijn over één van onze producten, dan kunt u via onderstaand formulier uw geld terug vragen. Naast uw gegevens en de antwoorden op een aantal vragen over het betreffende product, hebben wij daarvoor ook de factuur, originele verpakking én de inhoud van de verpakking nodig. Alleen zo kunnen wij uw aanvraag in behandeling nemen. Onderstaand formulier leidt u automatisch door alle stappen heen. U kunt het aankoopbedrag en portokosten vervolgens binnen 2 weken terug verwachten op uw bank- of girorekening.

Heeft u vragen?

Neem dan gerust contact met ons op!

Uitleg en voorwaarden

Om uw aanvraag compleet te maken dient u het volgende naar Magis Medical te sturen:

  • de originele verpakking
  • het originele product (ook restant van het product)

Stuur uw pakket binnen 15 werkdagen naar:

Magis Medical
Bos en Lommerplein 290
1055 RW Amsterdam

Zodra wij uw pakket hebben ontvangen, streven we ernaar om uw verzoek binnen 14 dagen af te ronden en u hierover te informeren.

Voorwaarden

Het product moet binnen 3 weken na aankoop naar ons opgestuurd worden. Zonder kassabon en of factuur en originele verpakkingsmaterialen kunnen wij uw aanvraag helaas niet in behandeling nemen. Het product dient volgens de aanbevelingen op de verpakking toegediend te zijn. Deze actie is alleen geldig voor personen woonachtig in Nederland. Maximaal 1 product per adres. Magis Medical heeft het recht om de actie voortijdig te beëindigen en/of de actievoorwaarden aan te passen. De door u gegeven persoonsgegevens worden alleen gebruikt voor de verwerking van Niet Tevreden, Geld terug actie. Deze gegevens worden na afloop van de actie vernietigd. Het aankoopbedrag wordt teruggestort via bank-of girorekening. U kunt uw aankoopbedrag binnen 2 weken terug verwachten. Voor vragen over de actie kunt u contact opnemen met: info@magismedical.com

Met vriendelijke groet,
Magis Medical